Surdegsbaguetter 

Ingredienser till 3 stora baguetter

1 påse (750 g) Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 dl malda linfrön

1 dl bovetemjöl

1 surdegsgrund (2 dl)

1 dl sirap

2 tsk salt

3 msk olja (neutral)

8 ½ dl ljummet vatten

 

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser och arbeta degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk.* Dela degen i tre lika stora delar och forma dem till baguetter. Snitta baguetterna diagonalt på ovansidan och låt dem jäsa i 30– 40 minuter.

 

3. Värm ugnen till 250°C och grädda i övre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och fortsätt grädda i 15–20 minuter eller tills de har fått en fin brun och hård skorpa. Gör helst degen på kvällen och grädda på morgonen för bäst resultat. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

 

 

Skriv ut receptet

print this page