Tekakor

Ingredienser

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

½ paket jäst (25 g)

6 ½ dl mjölk (valfritt) eller vatten

2 tsk salt

2 msk olja

1 msk socker eller agavesirap

 

 

Gör så här:

1. Värm mjölken/vattnet tills det blir fingervarmt (37°C).Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken/vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjölet, salt och socker (eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa 30-40 minuter. 

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 6-8 delar och kavla dem runda. Nagga dem med gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa på nytt 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 220°C. Pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt brödet svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem. 

 

Kakorna är stora men du kan göra 12-15 mindre kakor istället.  

Om du inte vill baka med mjök kan du baka med vatten. Det blir gått det också. 

 

print this page 

Skriv ut receptet