Tosca kaka 

 

Kaka

2 ¼  dl  Chrisbels Glutenfria mjölmix

3 mellanstora ägg

1 dl olja (neutral)

1 ½ dl socker eller honung

1 dl grädde eller kokosgrädde

1 ½ tsk bakpulver

 

Glasyr

100 g eller 1 dl kokosolja

1 dl socker/ honung eller kokossocker

1 msk Chrisbels Glutenfria mjölmix

2 msk mjölk eller annan mjölk

100 g mandlar

 

 

Gör så här:

Kakan:

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med oljan och grädden. Blanda mjöl och bakpulver, blanda sedan med äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter.

 

Glasyr:

2. Blanda alla ingredienser utom mandlarna. Koka en stund på svag värme tills sockret har löst sig helt. Ta ut kakan och vrid värmen till grillvärme. Bre glasyren över kakan, strö över mandlarna och ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen. Grädda kakan 5 minuter eller tills glasyren har fått fin gyllenbrun färg. Övervaka kakan så den inte bränns på toppen. Låt kakan svalna.

 

Tips:

Om du vill göra äggfri kaka kan du byta ut äggen mot äggersättningen no egg. Om du väljer honung  eller kokossocker så blir kakan något brunare. Kokosgrädde passar lika bra som vanlig grädde och smakar inte kokos.  

 

 

 

 

print this page 

Skriv ut receptet