Vackert brytbröd på Chrisbels vis

Ingredienser:
6 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
20 g färsk jäst
4 ½ dl vatten
1 msk olja
1½ tsk salt

Garnering 
1 msk svarta och vita sesamfrön
1 msk olja

 

Gör så här:
1. Värm upp vattnet till 37°C (fingervarmt) och tillsätt jästen. Blanda tills den har löst sig helt. Tillsätt olja, salt och sedan mjölet. Arbeta degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa 30–40 minuter.

 

2. Lägg degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 18-20 lika stora bitar. Knåda bitarna lätt och forma dem sedan till små runda kakor med hjälp av oljade händer. Lägg dem  lätt över varandra så att de bildar en rund cirkel.(se bild) Lägg sista biten i mitten. Bröet måste ligga en en form som tål ugnsvärme. Låt brödet jäsa på nytt 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 225°C. Pensla brödet med vatten och strö över lite sesamfrön. Grädda brödet i mitten av ugnen 20–25 minuter eller tills brödet har blivit gyllenbrunt. Låt brödet kallna på galler under en bakduk innan du skär upp det.

 

 

print this page 

Skriv ut receptet