Vaniljtarteletter 

Ingredienser:
3 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
1 dl smaklös kokosolja eller smör
1 msk rapsolja
½ dl björksocker eller vitt socker
2 små ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

 

Gör så här:
1. Vispa kokosolja, socker och oljan vitt och porös. Tillsätt ett ägg i taget och vispa in i smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och blanda sedan med smörblandningen till en deg. Låt degen stå ca 10 minuter.

 

2. Sätt ugnen i tid på 200 grader. Ta fram små metall kakformaroch fyll dem med ett tunt lager av degen. Om du fyller dem för tjockt är risken stor att kakorna blir för tjocka, eftersom degen jäser. Du kan använda vilka kakformar du vill. Avlånga eller runda.

 

3. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter eller tills de är gyllenbruna. Gräddningen varierar beroende på hur stora dina formar är. 
Låt kakorna kallna helt. Servera med en kula glass och bär eller en klick grädde och färska bär. Det är också gott att göra lemon curd och fylla kakorna med, och sedan toppa med en klick grädde och bär.

 

print this page 

Skriv ut receptet