Vegan chokladkaka 

Ingredienser

1 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
3 msk kakao
15 st mjuka dadlar 
1/2 dl neutral olja/kokosolja (smält)
1 ½ dl kokosmjölk eller annan mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver 
1 krm salt
1 dl hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 19 cm bakform med avtagbar botten. Kärna ur dadlarna och skala bort deras något torra skal. Mixa dadlarna och mjölken till en slät pure. Ta fram en skål och blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan allt tillsammans. Häll i formen och grädda 10 minuter i mitten av ugnen. 

2. När kakan är klar låt den svalna helt. Dekorera med hallon och servera med glass eller en klick valfri grädde. Vill man så kan man blanda ner lite hackade nötter. 

 

print this page 

Skriv ut receptet