Veganska chokladkakor 

Ingredienser

1 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

1 1/2 dl hasselnötsmjöl1 dl kokosgrädde
1/2 dl kakao
1 dl kokossocker eller vitt socker
2 msk kokosolja (neutral smak)
1 lime eller citron (saft och ytterskal)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bikarbonat

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosolja och låt den kallna. Tvätta limefrukten (eller citronen), torka den torr, riv skalet och pressa ut saften. Blanda alla torra ingredienser. Blanda kokosgrädde och kokosoljan med övriga ingredienser. Degen är rätt kladdig. Klicka ut små bollar på bakplåtspappret med tesked. Se till att de inte sitter ihop då kakorna flyter ut och bli dubbelt så stora. Grädda 8-10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna kallna helt. Servera som de är eller till glass.