Zucchinifrallor

Ingredienser:
8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
½ dl malda linfrön (jag mal dem själv)
6 dl ljummet vatten
3 dl grovriven zucchini
2 msk olja
2 tsk salt
1 tsk honung/agave eller annan sötning
1/4 färsk jäst

 

Gör så här:
1. Blanda vatten och jäst tills den löst sig helt. Tillsätt olja, salt och honung. Arbeta ihop degen i en hushållsmaskin 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. En väl knådad deg ger bäst resultat. När du har knådat degen klart tillsätter du riven zucchini och knådar in det i degen för hand. Låt degen jäsa 1 till 1 ½ timme.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12–14 delar och rulla dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 30–40 minuter. Överjäst deg sjunker efter gräddningen.

 

3. Sätt ugnen i tid på 220°C. Pensla bullarna med vatten och strö över lite mjöl. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–25 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna. Låt frallorna svalna på galler under bakduk innan du skär upp dem.

 

print this page 

Skriv ut receptet