Äggfri kokoskaka

Ingredienser
1 dl yoghurt (valfri)
1 dl mjölk (valfri)
1 dl honung eller socker
1 dl kokosolja
1 dl kokosflingor
1 dl Chrisbels glutenfria mjölmix
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver


Gör Så Här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa med kokosflingor en 1 ½ liters brödform. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosoljan, tillsätt honung och mjölken och rör tills honungen löser sig helt. Det är viktigt att ingredienserna är ljumna så att kokosoljan inte stelnar innan du blandar in mjölet. Blanda ner yoghurten och sedan mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills den har blivit gyllenbrun. 

2. Ta ut kakan och låt den kallna. Skär i mindre bitar och rulla i kokos. Eller så kan du bara strö kokos över kakan. Servera den lätt ljummen eller kall. 

 

print this page 

Skriv ut receptet