Baguetter med linfrö

 

Ingredienser till 3 stora baguetter

1 påse (750 g) Chrisbels Glutenfri mjölmix

2 dl linfrön

¼ paket jäst

2 msk socker, honung eller sirap

3 tsk salt

3 msk olja (neutral)

8 ½ dl ljummet vatten (37°C)

1 dl hackade valnötter

½ dl russin

 

Gör så här:

1. Blanda vatten och jäst tills den löst sig helt. Tillsätt olja, socker (eller honung eller sirap) och salt. Blanda i linfrön och mjöl. Knåda degen i en köksmaskin i 6–8 minuter eller för hand 8–10 minuter. Låt degen jäsa 30–40 minuter.

 

2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i tre lika stora delar och forma dem till baguetter. Lägg dem på en baguettplåt eller på en vanlig plåt med bakplåtspapper. Snitta baguetterna diagonalt på ovansidan och låt dem jäsa i 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 250°C och grädda längst upp i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och ställ baguetterna i mitten av ugnen. Fortsätt grädda 15–20 minuter eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg och hård skorpa. Låt brödet svalna innan du skär upp det.

 

 

Skriv ut receptet

print this page