Fyllt bröd med fetaost, oliver och soltorkade tomater

Ingredienser till 1 bröd

8 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

6 ½ dl ljummet vatten

¾ paket jäst

2 msk olja

2 tsk salt

1 msk socker, honung eller agavesirap

½ dl tärnad fetaost

½ dl urkärnade oliver

½ dl soltorkade tomater i olja

2 msk olja från soltorkade tomater

 

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och blanda tills den har löst sig. Blanda ner mjöl, salt, socker (eller honung eller agavesirap) och olja. Arbeta ihop degen 6–8 minuter i hushållsmaskin eller knåda för hand 8–10 minuter.

 

2. Låt degen jäsa övertäckt 30–40 minuter. Kavla ut degen till en rektangel på 25x40 cm och pensla med 2 msk olja från de soltorkade tomaterna. Hacka oliver och soltorkade tomater i mindre bitar. Fördela fetaosten, oliver och soltorkade tomater över hela degen. Rulla ihop degen från den kortare sidan. Täck en 2-liters bakform med bakplåtspapper och lägg i brödet. Låt degen jäsa 30–40 minuter.

 

3. Sätt ugnen på 250°C och grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och fortsätt grädda 30–45 minuter. Låt brödet kallna under en bakduk innan du skär upp det.