Matpaj

 

Ingredienser

4 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix

100 g kylskåpskallt smör

1 dl kallt vatten

1 tsk salt

 

Äggstanning

3 ägg

3 dl mjölk (valfritt)

1–2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Riven ost (om så önskas)

Blomkål, tomater eller annan fyllning

 

Gör så här:

1. Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop mjöl, salt och smör för hand eller mixa i matberedare. Tillsätt vatten och blanda ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24–26 cm i diameter, nagga botten och ställ i kylskåpet i 20–30 minuter.

 

2. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Fyll pajskalet med äggstanning och den fyllning du valt. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 20–30 minuter. Servera med en god sallad. 

 

print this page 

Skriv ut receptet