Om Chrisbels Glutenfria

Chrisbels Glutenfria är en mjölmix både för dig som är glutenintolerant och för dig som valt att äta glutenfritt för att må bättre. Det unika med vår produkt är att den är 100 % ekologisk och naturligt glutenfri, helt utan tillsatser. Vår mjölmix ger dig dessutom oändligt med möjligheter: Du kan baka allt från kakor, bullar, pannkakor och pajer till frallor, baguetter och surdegsbröd.Här på vår hemsida får du vägledning hur du använder vår mjölmix genom en rad olika recept.

Varmt välkommen!

 

 

Historien bakom Chrisbels Glutenfria

Mitt namn är Isabel Chrisbel. Den 10 augusti 2012 bestämde jag mig för att sluta helt med gluten efter att ha lidit av magsmärtor i många, många år. Som många andra människor så visste jag inte vad mina smärtor berodde på och trots att jag hade sökt vård blev det aldrig bättre. För cirka 10 år sedan fick jag diagnosen IBS och jag trodde att om jag äter snällare mat så kanske min mage blir bättre. År efter år gick men jag hade fortfarande ont i magen. Framför allt om jag åt pasta, pizza och bröd. Jag hade ett flertal gånger slutat med eller minskat på gluten och direkt mått bättre i magen, men så trillade jag tillbaka igen i mina gamla vanor och åt gluten.

 

När jag till slut beslutade mig för att sluta äta gluten helt och hållet var det inte så lätt. Jag hade ingen aning om att den glutenfria hyllan inte hade något som kunde locka mig eftersom jag hela tiden sökte en kopia av det jag ätit tidigare. En äkta skiva bröd, en smakrik pizza och en bit underbar saftig kaka. Eftersom jag älskar att improvisera och skapa nya recept så började jag att köpa olika slags mjöl för att baka mitt eget bröd. Många bröd hamnade i soporna. Desto mer jag bakade ju godare blev brödet. Men en dag så lyckades jag skapa ett recept som var helt fantastiskt på alla sätt. Äntligen kunde jag äta det bröd som jag hade längtat efter så mycket.

 

Jag bakade brödet ett bra tag utan att reflektera över att min mjölblandning nog faktiskt var unik. Jag började fundera över att ta kontakt med olika företag och se om någon var intresserad av att samarbeta med mig och lansera mjölmixen. Kort efteråt fattade jag beslutet med min man Christian Chrisbel att vi skulle starta ett eget företag och sälja mjölmixen själva. Så nu är vi här, och vi vill ingenting annat än att du ska vara 100 % nöjd med Chrisbels Glutenfria mjölmix. 

 

 

 

 

 

  • Företaget Chrisbels Glutenfria jobbar endast med  glutenfria produkter där hälsan är i  fokus för att vi skall må bra.

  • Företagets  policy är att endast hantera KRAV-märkta och ekologiska produkter för att man därigenom värnar om människa och natur.

  • Företagets policy är också att endast jobba med produkter som är helt utan kemiska tillsattser.

  • Företaget hanterar endast förpackningar som är återvinningsbara.

  • Företaget ställer krav på underleverantörer att följa uppsatta krav på de produkter som levereras.

  • Företaget jobbar långsiktigt med att  värna om människan och miljön.

  • Företaget jobbar långsiktigt med att nå ut med denna produkt till alla behövande mäniskor med glutenintolerans.