Päronkaka

Ingredienser:
2 dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
100 g kokosolja/smör (rumstempererad)
1 msk rapsolja
1 dl honung/vitt socker/kokossocker
3 mellanstora ägg
1 dl kokosgrädde/vispgrädde (rumstempererad)
1 päron (1 stor eller 2 små)
½ tsk vaniljpulver
1, 1/4 tsk bakpulver
½ dl mandelspån

 

Gör så här:
1. Ta fram alla ingredienser och ställ på köksbänken så att de blir rumstempererade. Sätt ugnen på 175°C. Använd en 24 cm rund bakform med avtagbar kant, smörj och bröa med kokos eller mandelmjöl. Blanda alla torra ingredienser. Dela päron i mitten, kärna ur och skär i lika stora klyftor.

2. Vispa kokosolja med rapsolja ca 30 sekunder om du bakar med smör behöver du inte vispa med rapsoljan. Tillsätt honung eller socker och fortsätt vispa tills det är vitt och fluffigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt grädden och sedan mjölblandningen.

3. Häll smeten i formen, fördela päron klyftor över smeten och strö sedan över med mandelspån. Grädda kakan längst ner ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar vid slutet av gräddningen. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.
Pudra kakan med florsocker.