Saffransmuffins

Ingredienser
1 ½ dl Chrisbels Glutenfria mjölmix
2 stora ägg
1 dl björksocker/kokossocker/vitsocker
1 dl smör
1 dl kokos/ sojagrädde
skal av 1 apelsin
2 msk apelsinsaft
1 ½ tsk bakpulver
½ påse saffran

Saffransgrädde
2 dl vispgrädde/kokosgrädde
1-2 msk honung/socker/agave
½ påse saffran
1 tsk kokossocker

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget, rör under tiden. Stött saffran med kokossocker och rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det varvat med grädden

 

2. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll till tre fjärdedelar med smet. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kallna helt.

 

3. Stött saffran med kokossocker. Vispa grädde med honung. Tillsätt saffran på slutet och vispa tills saffran blandas ordentligt med grädden. Spritsa muffins med grädden.