Våfflor

 

För fyra personer

2,5 dl Crisbels Glutenfria mjölmix

4 ägg

6 dl mjölk (valfri)

1 krm salt

1 ½ tsk bakpulver

1 dl smält och avsvanad smakfri kokosolja eller smör

 

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Vispa äggen ordentligt och tillsätt mjölken,salt, smält kokosolja eller smör och sist mjölblandningen. Vispa ordentligt och ställ i kylskåpet i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 100°C. Sätt också på våffeljärnet så det blir riktigt varmt. Grädda våfflorna tills de blir gyllenbruna.  Varje gång du tar av smeten ska du röra om ordentligt eftersom mjölet lägger sig på botten. Lägg de gräddade våfflorna i ugnen på galler och låt ugnsluckan vara öppen på glänt så att våfflorna är knapriga och varma när du serverar dem. Servera med valfri grädde och bär.  

 

Receptet är lite ändrat från olja till kokosolja eller smör. Men självklart vill man ha mindre fett i våfflorna så går det att ha 2-3 msk vanlig neutral olja 

 

Skriv ut receptet 

print this page